NEWS.. HABERLER..

1-news-bant.jpg

hayati-birthday2.jpg

Hayati Boyacýoglu 50. dogum gününü bir karikatür sergisiyle kutladý.

 

Donkiþot’un belkemiði, aslan arkadaþýmýz Hayati Boyacýoðlu 50. yaþýný, "Küçük Ýstanbul" Kreuzberg’de açtýðý bir karikatür-kolaj sergisiyle kutladý. 9 Mayýs tarihinde Oranienstrasse 34 adresindeki Aile Bahçesi’nde açýlýþý yapýlan sergiye pek çok mizahsever Berlinli katýldý. Bir açýlýþ konuþmasýyla, konuklarý selamlayan "Familiengarten" yöneticisi, galerist Neriman Kurt, uzun yýllardýr tanýdýðý Boyacýoðlu’nun, yerelliði göz ardý etmeden, herkese hitap eden ve güncel kalmayý baþaran siyasi aðýrlýklý, çizgi çalýþmalarýný övdü.

ÜÇ GÜNLÜK PORTRE MARATONU

Karikatür çalýþmalarýna, Ýstanbul Dolmabahçe Küçükçiftlik Parký’nda portre çizerek baþlayan Hayati, 50. Yaþýna da sembolik olarak Berlin’in Wedding ilçesinde her yýl açýlan panayýrda doðum gününe de denk gelen 7 – 8 ve 9 Mayýs tarihlerinde gün boyu portre çizerek o günlerin anýsýný tazeledi.

ARKADAÞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Almanlarý ve Türkleri buluþturan sergide Boyacýoðlu’nu gazeteci arkadaþlarý da yalnýz býrakmadý. Mesut Hastürk, Mehmet Zaðlý, Hüseyin Ýþlek, Mehmet Dedeoðlu, Ali Yýldýrým, Claudia Dantschke, Kemal Dirin, Þenol Çörekçi, Tevfik Daðdeviren, Metin Yýlmaz, Sevim Ercan, Gülay Durgut açýlýþa katýlarak Boyacýoðlu’na destek verdiler. Berlinli usta müzisyen Özgür Bozkurt’un, Türk halk müziði uzmaný sanatçý arkadaþý "Mac" (Marcus) ile verdiði modernize halk müziði konseriyle renklendirdiði sergiye ayrýca Türkiye Cumhuriyeti Basýn ataþesi Yaþar Baþ ve Berlin Türkevi müdiresi Seniha Ergil de konuk olarak sürpriz yaptýlar.

 

POHLENZ, STUTTMANN VE HACHFELD’DEN JESTLER…

"Die Maus mit der Sendung"un usta çizeri Sinan Güngör, Nasreddin Hoca hikayelerinin ve iri gözlü köylü güzellerinin deðerli ressamý Yüksel Ertan’ýn da katýldýðý sergiye son dakikalarda eþi Sabine ile katýlan, dünyaca ünlü internet karikatür portalý sahibi, Handelsblatt’ýn ünlü çizeri Bernd Pohlenz ve bir görünüp kaybolan Tagesspiegel’in çizeri Klaus Stuttmann da Boyacýoðlu’nu sevindirdiler. Alman karikatürünün duayeni Rainer Hachfeld de gönderdiði mesajla Boyacýoðlu’na uzun bir ömür diledi. Boyacýoðlu’nun sergisinde Ýstanbullu portre sanatçýsý arkadaþý Muharrem Akten’in çizdiði bir portre de yer aldý.

Haber ve fotoðraflar: Hüseyin Ýþlek-Mehmet Dedeoðlu

 

gulek-hayati.jpg

 

"GULEK KANDIRALI"DAN HAYATI’YE!..

 

gulekkandirali-bant.jpg

ankara-gulek.jpg


WHAT IS GOING ON IN ANKARA?/ ANKARA’DA NELER OLUYOR?