“Karikatürün AB’si” Karikatür Yarýþmasý

"Karikatürün AB’si" Karikatür Yarýþmasý

Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafýndan "09 Mayýs Avrupa Günü" etkinliði dolayýsýyla, "Avrupa Birliði" konulu Karikatür Yarýþmasý düzenlenmektedir.
"Karikatürün AB"si sloganýyla düzenlenen bu yarýþmanýn temel amacý, Türk halkýnýn gözünde Avrupa Birliði imajýný ortaya koymaktýr. Avrupa Birliði, Türkiye-Avrupa Birliði iliþkileri hazýrlanacak karikatürlerin temel hareket noktasýdýr. Bu çerçevede karikatürlerinizde ister sadece Avrupa Birliði’ni anlatabilir, isterseniz Türkiye-Avrupa Birliði iliþkilerini müktesebat baþlýklarý veya tarihsel süreç çerçevesinde ele alabilirsiniz.
Baþvurular sonunda deðerlendirmeler, Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi Genlik Meclisi jürisi tarafýndan yapýlacak, gelen karikatürler arasýnda en iyi 10 karikatür seçilecek ve Salih Memecan tarafýndan birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülüne layýk karikatürler belirlenecektir.
Avrupa Birliði konulu karikatür yarýþmasýnda 1,2,ve 3. Eserler ödüllendirilecektir. Ödül alan karikatürlerin sahiplerine ödülleri "09 Mayýs Avrupa Günü" etkinliklerinde etkinlik içerisinde düzenlenen ödül töreninde takdim edilecek ve eserler ayný gün etkinlik fuaye alanýnda ve "Songs for Ýstanbul" konserinde sergilenecektir.
Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi Gençlik Meclisi Avrupa Birliði Uyum, Takip ve Ýzleme Komisyonu öncülüðünde düzenlenecek etkinlikle alakalý katýlým koþullarý aþaðýda dikkatinize sunulmuþtur.
Son Baþvuru Tarihi: 25.04.2010

Katýlým Koþullarý
1. Yarýþmaya katýlýmda yaþ sýnýrý yoktur
2. Yarýþma, Seçici kurul üyeleri dýþýnda amatör bütün karikatürcülere açýktýr.
3. Katýlýmcýlar yarýþmaya yalnýzca 1 (bir) eser ile katýlabilir.
4. Seçici kurulun ayný ya da benzer saydýðý veya bir baþka karikatürcüye ait olduðunu bildiði/fark ettiði karikatürler deðerlendirilmeyecektir. Her tür olasý tartýþmalar ve çalýntý iddialarýnýn sorumlusu katýlýmcý olacaktýr.
5. Eserler orijinal olmalýdýr. Fotoðraf, fotokopi, v.b. kabul edilmeyecektir.
6. Yarýþmaya eser verecek olan karikatürcüler, kendi anlatým biçimlerine uygun tekniði (siyah-beyaz veya renkli) kullanmakta serbesttirler.
7. Yarýþmaya verilecek eserler, maksimum A4 (21 cm x 29 cm) boyutlarýnda olmalýdýr.
8. Yarýþmaya katýlým iki yolla olmaktadýr.
8.1. Posta yolu ile: Katýlýmcýlar karikatürlerini, 25.04.2010 gününe kadar ÝBB Gençlik Meclisi, Hamidiye Caddesi, Çelik Han, No:16 Kat 3 Sirkeci – ÝSTANBUL adresine; Ad Soyad, Açýk adres, Telefon numarasý ve mail adreslerini yazarak karikatürle birlikte gönderebilir.
8.2. Mail yolu ile; Katýlýmcýlar karikatürlerini, 25.04.2010 günü Saat 00.00’a kadar, Ad Soyad, Açýk adres, Telefon numarasý belirterek gönderebilir.
9. Eserler hiçbir þekilde iade edilmeyecektir.
10. Telif Hakký; Katýlýmcý, katýlýma konu eseri teslim ettiði andan itibaren, esere iliþkin olarak 5846 Sayýlý Yasa’dan kaynaklanan çoðaltma, yayma, temsil, umuma iletim haklarýný, bilabedel ÝBB Gençlik Meclisi’ne devretmiþ olduðunu ve gerektiðinde buna iliþkin yazýlý iþlemleri bilahare yapmayý peþinen kabul eder. Bu kapsamda olmak üzere Katýlýmcý, ÝBB Gençlik Meclisi’nin, eseri, doðrudan veya dolaylý olarak ilgili bulunduðu tüm duyuru, tanýtým ve sair etkinlikler ile görsel / iþitsel belge ve materyallerde, eser sahibinin ismini belirterek bilabedel kullaným hakkýnýn bulunduðunu þimdiden kabul ve taahhüt eder. Katýlýmcý, ibraz ettiði eserin tümüyle kendisine ait bulunduðunu, bu eser sebebiyle 3. kiþilerin 5846 Sayýlý FSEK ve diðer yasalardan kaynaklanabilecek taleplerinin yegane muhatabýnýn kendisi olduðunu, esere iliþkin cezai sorumluluðun da tamamen kendisine ait bulunduðunu, sayýlan hususlara iliþkin olarak ÝBB Gençlik Meclisi’nin herhangi bir hukuki ve cezai sorumluluðunun bulunmadýðýný (ve kendisine rücu hakkýnýn mahfuz bulunduðunu) kabul, beyan ve taahhüt eder. Katýlýmcý, yarýþmaya katýldýðý ve ödül alan eserin kendisine ait olmadýðýnýn anlaþýlmasý durumunda, ödülü 10 gün içerisinde iade etmek zorundadýr.
11. Katýlým Koþullarýnda belirtilmeyen hususlarda veya tereddüt halinde, eser sahipleri ile ÝBB Gençlik Meclisi arasýnda çýkabilecek anlaþmazlýklarda, Seçici Kurul hakemlik yapacaktýr. Anlaþmazlýklarýn hallinde Seçici Kurul yetkilidir.
12. Katýlýmcý yarýþmaya katýlarak yukarýdaki þartlarý kabul etmiþ sayýlýr.

ÝBB Gençlik Meclisi