TOON POOL, TÜRKCE’YI DE BÜNYESINE KATTI…

news-bant.jpg

toonpool3.jpg

Dear friends,

a press report – concerning Turkish language on toonpool.com – has gone

out to all media in Turkey and Germany (newspapers. magazines, websites, tv and radio stations).

You could help us by making it public to friends and contacts you have in Turkey.

Please see on fronpage below our Hoþgeldiniz!-blog.

 

Best wishes and kind regards to all colleagues,

Bernd Pohlenz

www.toonpool.com

 

Press report:

 

Dunyaca unlu toonpool.com karikatur sitesi Turkce’yi de bunyesine katti

 

Berlin, 11. August 2009 – Dunyanin en buyuk, profesyonel karikatur sitesi „toonpool“ artik uyelerine „Hosgeldiniz“ diyerek Turkce de sesleniyor. Iki yil once hizmete sunulan portalin Turkce’yi de devreye sokarak dunya pazarindaki yerini saglamlastirmasi ve buyume hizini arttirmaya devam etmesi hedefleniyor.

„Toonpool.com“da su anda 140 ulkeden 1200 cizerin 45.000 calismasi sergileniyor.   Berlinli Karikaturist Bernd Pohlenz ve ekibi her gun cogu profesyonel karikatur sanatcilari tarafindan cizilerek siteye yuklenmis 100 calismayi toonpool.com’da karikatur meraklilari ve gazete ve dergilerle bulusturuyor.

Toonpool.com’da Turkce’nin de devreye girmesiyle kullanilan dil sayisi Almanca, Ingilizce, Fransizca, Ispanyolca, Yunanca olmak uzere altiya cikmis bulunuyor. „Geo-Locating“ cografi yer belirleme sistemi sayesinde Turkiye’den siteye giris yapan kullanicilar otomatik olarak Turkce anasayfaya giris yapiyor olacaklar. Siteyi bir baska dilde izlemek isteyenler icin ise alti ayri ulkenin minik bayraklarindan secilenine tiklamak yetiyor.

Toonpool.com’un Turkce atagiyla ilgili bir aciklama yapan Bernd Pohlenz „Toonpool.com’un Turkce olarak da yayin yapmasi, atilmasi gereken mantikli bir adimdi“ diyerek, moderasyon calismalarinda, sitenin en fazla iletisim kuran cizerlerinin de Turkler arasindan ciktigini gozlediklerini sozlerine ekledi.

Toonpool’da ayrica Almanya’dan ve Avrupa’nin diger ulkelerinden de pek cok Turk kokenli cizgilerini sergiliyorlar. Bernd Pohlenz: „ Ozellikle geleneksel yasam tarziyla, modern cagi bulusturan ve degisIk teknikleri deneyen sanatcilarin cok basarili ve farkli urunlere imza attiklarini gozledigini dile getirerek Turk kokenli sanatcilarin dunyanin diger  ulkelerindeki meslektaslariyla iletisim kurma konusundaki becerilerinin de dikkat cekici olduguna isaret ediyor ve ornek olarak  Norvec’de bir dag evinde felsefi boyutu olan calismalariyla goz dolduran Firuz Kutal’i ve ucuk cizgiler ve parlak renklerle basarili urunler veren ve „Juice“ gibi Hip-Hop magazinlerde calismalari yayinlanan Berlinli genc yetenek, grafik-desinatoru Sedat Ademci’yi ornek gosteriyor.

Sitede calismalari yer alan karikaturculer arasinda Turkiye’den Erdogan Basol, Sevket Yalaz, Oguz Gurel, Menekse Cam, Hicabi Demirci, Dr. Halis Dokgoz, Ercan Baysal, Almanya’dan Erdogan Karayel ve Hayati Boyacioglu da bulunuyor.

toonpool.com hakkinda:

Uluslararasi bir karikatur portali olan „toonpool.com“ tam 140 ulkeden 1.200 sanatcinin calismalarina yer veriyor Sitede, gunun 24 saati, cizerler karikatur, grafik ve ilustrasyonlarini kendi kendilerine yukleyebiliyorlar., Sitenin sayisi gunde on binleri bulan ziyaretcileri ise calismalari saniye saniye izleyip, dilerlerse yorum yapabiliyorlar. www.toonpool.com/shop adresinden girilen ticari bolumde ise sanatcilarin sitede de sergilenen calismalariyla suslenmis, internetten siparis yontemiyle ve belirli sayida ve kisa surede hazirlanabilen baski ve tekstil urunleri sunuluyor. www.toonagent.com adresiyle de dunyadaki tum gazetelere, en guncel karikaturler en yuksek cozunurlu olarak servis ediliyor. Dunyanin her tarafindan siteye giren yayin yonetmenleri, gereksinim duyduklari karikaturlere arama motorlari ve anahtar sozcuklerle rahat bir sekilde ulasip, cizgileri indirebiliyorlar

 

Haberin ayrintilari icin Almanca bilgi:

 

Bernd Pohlenz

 

Telefon +49 173 3041746

E-Mail  info@toonpool.com

Web  www.toonpool.com

 

Türkçe bilgi için: +49 175 5267890

 

toonpool.com GmbH

Potsdamer Straße 89

D-10785 Berlin